Play

Filmer och poddar

På Play får du möta personer i skolförvaltningens verksamheter som berättar om lärande och utveckling. Du kan hitta fler filmer i rullgardinsmenyn på vänster sida i YouTube-spelaren.

Kulturgaranti Mölndal läsåret 2017-2018

Inom Kulturgarantin får alla barn och elever i Mölndal, 4-16 år, kulturupplevelser och aktiviteter med eget skapande.

Podd i Prag - innovationsresan

En podcast i tre korta delar med lärdomar och reflektioner från skolförvaltningen på utbildning i Prag. Trevlig lyssning!

Verksamhetsutvecklare Sofia och kommunikatör Madeleine var i april, tillsammans med fyra förstelärare, på utbildningen Create the future leaders & innovators in the classroom. Kursveckan var en del av ett Erasmusprojekt med jobbskuggning och kurser med fokus på internationalisering, inkludering och delaktighet.

Friska miljöer i förskolan

Under senaste två åren har skolförvaltningen arbetat med det nationella miljömålet Giftfri miljö. I Mölndal har vi valt att kalla arbetet Friska miljöer i förskolan. För våra pedagoger har vi utformat ett informationsmaterial med en guide, en plansch och denna film där man får tips om hur man kan arbeta rent konkret på sin förskola. Det kan handla om att rensa förskolan på gamla leksaker, farliga plaster, att se över inköp av kreativt material men även att man ser över rutiner för städ och hygien. Allt i linje med ett arbete för en mer hälsosam miljö.

Fredrik hälsar välkommen till det nya läsåret

Skolförvaltningen i Mölndal har fått en ny förvaltningschef. Fredrik kommer närmast från Svenljunga kommun där han varit förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i tre år.

Pedagog Mölndal är på G

Ett nytt spännande läsår börjar och redaktionen ser fram emot att tillsammans med er skapa innehåll från Mölndals pedagogiska verksamheter.

VEGA Toltorpsskolan

Mer vegetariskt och mindre matsvinn i skolor genom samarbete och elevinflytande.

Lackarebäcks förskolor I sagans- och fantasins värld

Förskollärare på Lackarebäcks förskolor berättar om hur sagor och handdockor inspirerar barnens lärande.

Barn och elevers delaktighet i praktiken

Rävekärrsskolans barn och elever berättar om olika aktiviteter och arbetssätt som främjar deras delaktighet.