Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Play

På Play får du möta personer i skolförvaltningens verksamheter som berättar om lärande och utveckling. Du kan hitta fler filmer i rullgardinsmenyn på vänster sida i YouTube-spelaren.

Filmer | Poddar

I rörelse för digitalisering

Måndagen 29 oktober var det återigen dags för skolförvaltningens studiedag Mölndal delar. Under rubriken "I rörelse" och på temat "Digitalisering" gick dagen precis som tidigare år, i delandets tecken. Som inledning på dagen livesändes ett samtal mellan förvaltningschef Fredrik Hellsten och Maria Spante från Högskolan Väst.

Lärmiljöer för ett upplevelsebaserat lärande

I det fjärde avsnittet av Pedagog Mölndals FikaPodd möter du lärarna Anne-Christine Kaipiainen och Karin Mellegård på Västerbergsskolan i Mölndal som sedan 10 år tillbaka har testat nya lärmiljöer. Genom att stimulera lärandet med aktiviteter och upplevelser på platser utanför klassrummet, har de arbetat framgångsrikt med att få eleverna att nå kunskapskraven. Nu är de snart aktuella i en ny bok om utomhuspedagogik.

Gustav Fridolin och Yttrandefrihetsbåset

I samband med att utbildningsministern besökte skolförvaltningens monter på årets bokmässa, passade han också på att titta in i vårt Yttrandefrihetsbås, där han fick ge sin syn på framtidens förskola/skola. Här kommer den utlovade filmen.

GDPR

25 maj 2018 ersatte dataskyddsförordningen GDPR den gamla personuppgiftslagen. Skolförvaltningen har därför gjort en film i ämnet. Här tar vi upp några viktiga förändringar som du måste känna till.

Källsortera Mera

En film som fem elever på Skånhällaskolan har arbetat med under våren 2017.
De har själva gjort manus, tillsammans med fritidspedagog Denice Olsson.
Filmen handlar om klassens/skolans arbete med källsortering.
Förutom eleverna som spelar flera olika roller, så medverkar:
mentor Annika, fritidspedagogen Denice, rektor Annica och vaktmästare Minna

Maker Mölndal

Om att arbeta med programmering i skolan.

Lackarebäcks förskolor I sagans- och fantasins värld

Förskollärare på Lackarebäcks förskolor berättar om hur sagor och handdockor inspirerar barnens lärande.

Fredrik Filmar maj 2018

Förvaltningschef Fredrik Hellsten har mycket att berätta i sin nya film.
Vill du veta mer om Skolförvaltningens fokusområden, eller om att förvaltningen precis har fått ett stort stadsbidrag, samt mycket mer, ja då ska du verkligen inte missa det här avsnittet av Fredrik Filmar.