Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Play

På Play får du möta personer i skolförvaltningens verksamheter som berättar om lärande och utveckling. Du kan hitta fler filmer i rullgardinsmenyn på vänster sida i YouTube-spelaren.

Filmer | Poddar

Nya Katrinebergsskolan

Eleverna i elevrådet på Katrinebergsskolan delar med sig av sina tankar kring den nya skolan, som kommer att stå färdig till starten på höstterminen 2019.

Lärmiljöer för ett upplevelsebaserat lärande

I det fjärde avsnittet av Pedagog Mölndals FikaPodd möter du lärarna Anne-Christine Kaipiainen och Karin Mellegård på Västerbergsskolan i Mölndal som sedan 10 år tillbaka har testat nya lärmiljöer. Genom att stimulera lärandet med aktiviteter och upplevelser på platser utanför klassrummet, har de arbetat framgångsrikt med att få eleverna att nå kunskapskraven. Nu är de snart aktuella i en ny bok om utomhuspedagogik.

Bee bots på Pepparedsskolan

Eleverna i åk 3 på Pepparedsskolan testar Bee-bots tillsammans med Rakel Cedersjö som arbetar på skolenheten för skolorna Balltorp, Peppared och Katrineberg.

Att skapa en musikal tillsammans

Varje år sätter Kvarnbyskolans musikklasser åk 8 i samarbete med Mölndals kulturskola upp en musikal som riktar sig till barn i lågstadieåldrarna.

Mölndal Delar Att vara i rörelse tillsammans

Genom att lära med och av varandra, dela erfarenheter och lärdomar bygger vi vår lärande organisation. Syftet med dagen är att öka likvärdigheten i kommunen samt att öka intresset för innovation och kreativitet i arbetet med digital teknik.

Maker Mölndal

Om att arbeta med programmering i skolan.

Gustav Fridolin och Yttrandefrihetsbåset

I samband med att utbildningsministern besökte skolförvaltningens monter på årets bokmässa, passade han också på att titta in i vårt Yttrandefrihetsbås, där han fick ge sin syn på framtidens förskola/skola.

Fredrik Filmar maj 2018

Förvaltningschef Fredrik Hellsten har mycket att berätta i sin nya film.
Vill du veta mer om Skolförvaltningens fokusområden, eller om att förvaltningen precis har fått ett stort stadsbidrag, samt mycket mer, ja då ska du verkligen inte missa det här avsnittet av Fredrik Filmar.