Nytt äldreboende i Mölndals stad

1 februari 2024 öppnar Norlandia GoLife, ett nytt äldreboende med fokus på mat, hälsa och gemenskap. Du som har ett beslut om äldreboende har möjlighet att lämna önskemål om var du vill bo.

En rendering över utsidan på Norlandia GoLife.

Rendering av Liljewall arkitektkontor.

Norlandia kommer driva GoLife på uppdrag av Mölndals stad. På äldreboendet finns 60 platser, varav 40 platser med inriktning på kognitiv sjukdom (demenssjukdom). Den 1 februari slår äldreboendet upp dörrarna och påbörjar inflyttning.

Om Norlandia GoLife

Äldreboendet är nybyggt och ligger på GoCo-området i Åbro. Varje våning har kök, matsal och vardagsrum. På verksamheten finns även en takterrass med fin utsikt över området.

Inriktningen på GoLife är Hälsa - på så sätt är Norlandias målsättning att skapa ett friskare liv och en meningsfull tillvaro. Här finns möjlighet att delta i olika rörelseaktiviteter och stärkande utevistelser. Eller låta sinnena stimuleras av yoga i äldreboendets yogastudio, berättar Susanne Landhage, verksamhetschef på Norlandia GoLife.

Vi är glada för att Mölndalsborna får ännu ett äldreboende att välja mellan, nu via Norlandia. Vi ser fram emot att samarbeta för att skapa en meningsfull och hälsofrämjande tillvaro för våra äldre i staden, säger Eva Klang Vänerklint, förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Önska val av äldreboende

Du har möjlighet att lämna önskemål om vilket äldreboende du vill bo på. Lägenheterna fördelas i första hand efter omvårdnadsbehov, men hänsyn tas till ditt önskemål så långt det går.

Äldreboende

Du behöver ha ett biståndsbeslut för att bo på äldreboende. Läs mer om hur du ansöker. Mer information om de olika äldreboendenas inriktning och utbud finns samlade på seniorval.se.

Mölndals stad upphandlar äldreboende enligt Lagen om valfrihetssystem, LOV.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad