Explosion i centrala Mölndal

Tisdagen den 2 januari inträffade en explosion i centrala Mölndal. Boende har blivit omhändertagna och tillfälligt boende är löst.

Tisdag den 2 januari vid 21.17 inträffade en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Knarrhögsgatan 2A, mitt emot Möllan.

Explosionen medförde att rutor sprack på byggnader intill, bland annat på Möllan och en mindre spricka i ruta på Franklins gymnasium.

Mölndals stad bedriver ingen verksamhet i den aktuella fastigheten. Fastigheten ägs av en privat fastighetsägare.

Tillfälligt boende är löst för de drabbade

Boende i en av trappuppgångarna evakuerades. Personer från stadens POSOM-grupp, som är en del av kommunens krisberedskap, var på plats några timmar efter explosionen.

Alla boende har blivit omhändertagna och tillfälligt boende är löst. Inga personer har skadats.

Polisen bjöd in till pressträff under onsdagen som vi deltog i tillsammans med Räddningstjänsten.

Polis fanns på plats i stadshuset

Med anledning av händelsen fanns polisen på plats i stadshuset under onsdagen fram till 14.30. Kommunen har också haft representanter på plats.

Om du vill tipsa polisen kan du göra det på 114 14 eller via polisen.se.

Vi samverkar med polisen

Just nu utreder polisen händelsen och vi inväntar deras utredning. Vi har en nära dialog med polisen under tiden och gör vad vi kan för att stötta i deras arbete. Vi fortsätter arbeta kontinuerligt med vårt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete, i samverkan med polisen.

Ett kontinuerligt brottsförebyggande arbete

Vi har ett brett brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i Mölndals stad. Vi har ett nära samarbete med Polismyndigheten. Vi samverkar också med flera aktörer inom näringslivet, civilsamhället, andra myndigheter eller kommunala och regionala verksamheter.

Om du behöver prata med någon på grund av händelsen

Det finns flera olika vägar till stöd om du behöver prata med någon.

Stöd via hälso- och sjukvården

Om du vill prata eller chatta med någon kan du ringa 1177 eller gå in på 1177.se. En sjuksköterska hjälper dig till rätt vårdcentral och kan hänvisa till rätt typ av stöd.

Jourhavande präst

Vill du prata med en präst kontaktar du din församling. Mellan klockan 21.00-06.00 kan du ringa 112 och fråga efter jourhavande präst. Den närmaste församlingen är Fässbergs församling med telefonnummer 031-761 93 00.

Jourhavande medmänniska

Du kan prata i telefon eller chatta med en jourhavande medmänniska. Telefonlinjen är öppen alla kvällar och nätter mellan klockan 21.00-06.00. Telefonnumret är 08-702 16 80.

Chatten är öppen måndagar, tisdagar, lördagar och söndagar klockan 21.00-24.00.

Du kan vara anonym när du ringer och chattar med jourhavande medmänniska.

Prata med någon från Mölndals stad

Om du vill veta mer om Mölndals stads brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete så finns information på våra webbsidor.

Om du vill prata med någon från kommunen kan du ringa vårt kontaktcenter på 031-315 10 00 eller mejla kontakt@molndal.se.

Relaterad information

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad