Varning för snöoväder

Natten till tisdag och även under onsdag-torsdag kan det falla mycket snö över bland annat Mölndalsområdet. Snöfallet kan gör att det blir halka, snömodd och dålig sikt. Var rädd om dig och dina medtrafikanter.

I natt till och med torsdag morgon har SMHI gått ut med en röd varning för snöoväder. Det är den högsta varningen och innebär stor fara för allmänheten och allvarliga skador på egendom och miljö.

Redo för snöröjning

När det väntas snö är vi och andra väghållare beredda att ge oss ut och arbeta med snöröjning. Vi plogar och sandar många mil gator och vägar, för att minska halkan så att du ska kunna färdas tryggt i trafiken. Vi arbetar alltid så snabbt vi kan med snöröjningen men beroende hur kraftigt snöovädret är och när snön faller så är det inte säkert att allt är borta när det är dags för dig att åka till jobbet.

Ska du ut i trafiken imorgon eller på onsdag och torsdag? Tänk på att ta det extra lugnt om det har snöat. Sänk hastigheten och var extra uppmärksam. Res gärna i god tid, det kan bli köer och förseningar i alla trafikslag.

Har du inte satt på vinterdäcken? Låt bilen stå.

Äger du en fastighet? Läs mer om vilket ansvar du som fastighetsägare har för snöröjningen i vinter.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad