Orange day uppmärksammar våld mot kvinnor och flickor

Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld är en viktig fråga året om. På torsdag den 25 november uppmärksammar vi frågan lite extra runt om i staden som en del av den internationella kampanjen Orange Day.

På torsdag kan du som besöker en fritidsgård eller någon av våra mötesplatser för seniorer se att personalen bär orange t-shirtar. Som en ljus och optimistisk färg används färgen orange för att uppmärksamma våld mot kvinnor och flickor. Våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck är en lika viktig fråga året om. Torsdag, den 25:e november, uppmärksammas frågan lite extra genom den internationella kampanjen Orange Day, som sedan 1999 är FN:s dag för avskaffande av våld mot flickor och kvinnor.

Världen över lyser kända byggnader upp i orange, människor klär sig i orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.

Lyser orange under Mölndals bro

I Mölndal uppmärksammar vi Orange Day genom att bland annat lysa upp körfälten under Mölndals bro och Essity i orange. På våra fritidsgårdar och mötesplatser kan du som vill få mer information om orange day eller prata med personalen om våld mot kvinnor och flickor.

Delar ut boken #Ärduokej

Svenska kyrkan anordnar evenemanget #Orangemolndal i Fässbergs kyrka, där Mölndals stads Fältgrupp och Familjefridsteam kommer att berätta om sina verksamheter. Fältgruppen kommer även dela ut boken #Ärduokej som handlar om våld i ungas relationer.

Klockan 15:30 på torsdag kan du också delta i svenska kyrkans manifestation på torget i Mölndal med tal, musik och namnuppläsning.

Välkommen förbi!

Vill du veta mer om vårt arbete mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck kan du följa oss den här veckan på Instagram. Du kan även läsa en intervju med Maria som arbetar i familjefridsteamet.

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad