Språkcaféet är tillbaka!

På torsdag den 11 november är det nypremiär för språkcafé på Café Möllan! Fika och möts varje torsdag kl. 17-19.

Språkcaféet startade redan 2013, och har länge varit en mötesplats för gamla och nya svenskar. Det har inte bara fikats - cykelkurs, simskola, matlagning, läxhjälp och annat har växt fram ur caféet. Med hjälp av ABF har caféet bjudit in gäster och startat studiecirklar. Dessutom har Mölndal en unik resurs med över 200 volontärer, och många av dem har engagerat sig i språkcaféet eller som språkvän.

Corona satte stopp - nu är man igång igen

I och med corona pausade man språkcaféet. Nu är det igång igen, och torsdagen den 11 november kl. 17-19 öppnar Café Möllan återigen sina dörrar för språk- och kaffesugna möndalsbor. Caféet är igång åtminstone fram till sommaren, med uppehåll veckorna 51-2.

Den som håller i språkcaféet heter Mikael Johansson Holmström, projektledare på Mölndals stad.

Det känns fantastiskt att vi är igång igen! Lite extra kul är att vi har fått projektpengar från Länsstyrelsen för att göra lite extra. Vi kommer så småningom att starta språkcafé på fler platser, med olika aktiviteter till. Så det kommer mer! Alla som har idéer eller förslag är välkomna att höra av sig till mig så kör vi!, säger Mikael Johansson Holmström.

Språkcaféet - en viktig mötesplats

Mikael Johansson Holmström berättar om vikten av mötesplatser som språkcaféet. Som vuxen och ny i landet är det väldigt svårt att få kontakt med andra svenskar. Ensamheten är stor – många vill, men har ingen att träna språket med.

Arbetslösa personer har ibland upplevt att det känns som att man blir reducerad till ett ärendenummer hos en myndighet. Att vara nyanländ är samma grej men mycket mer. Det behövs platser där vi får lov att bara mötas som människor. Då blir det mycket lättare att känna sig hemma i det nya landet.

Alla är välkomna till språkcaféet

Alla är välkomna på torsdagarna, svenskar som invandrare, unga som gamla, helt enkelt alla som längtar efter att träffa nya människor och snacka. Det hela är enkelt: Ta lite gratis fika, hitta en volontär och sätt dig och prata. Om du har barn får du hjälp av våra unga kommunutvecklare som leker med barnen medan man pratar.

Vi har nästan hela världen hos oss! Men de flesta är dina grannar. Folk i din ålder, ungdomar, gummor och gubbar – och allt däremellan. Läkare, odlare, naturvetare, poeter, skräddare och bilmekaniker. Alla har erfarenheter och intressanta berättelser att dela, både besökarna och volontärerna, avslutar Mikael Johansson Holmström.

Vill du delta som volontär?

Anmäl dig på denna sida, så hör vi av oss!

Här finns en liten film med information om språkcaféet.

Mer information om språkcaféer och andra mötesplatser

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad