En hälsning till dig som bor i Mölndals stad

Vi är många som arbetar sida vid sida för att hantera konsekvenserna av det som händer i samhället och för att minska smittspridningen av coronavirus.

Vi har en robust organisation som arbetar metodiskt efter befintliga planer som anpassas efter det ständigt förändrade läget. Vi gör vårt bästa för att nå dig som kommuninvånare med korrekt och relevant information så snabbt som möjligt.

Skydda utsatta grupper

Vi ansvarar för samhällsviktiga uppgifter och de ska vi hålla igång så långt det går, om vi inte hör något annat från nationella uppmaningar. I Mölndals stad har vi ställt in flera större evenemang och för att skydda våra mest utsatta tillåter vi just nu inga besök inom äldrevård och omsorg. Vi jobbar med ett åtgärdsprogram för vårt näringsliv i Mölndal som behöver stöd både av oss i kommunen och av alla medborgare.  

Huvudet kallt och hjärtat varmt

Vi tar vårt ansvar och agerar för bästa möjliga hantering av situationen. Till vår hjälp har vi våra medarbetare som just nu sliter extra hårt, särskilt inom skola och omsorg men även i andra verksamheter. Våra medarbetare är vana vid att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt, fötterna igång och händerna rena. Ett stort tack till alla som håller verksamheterna igång!

Det här kan du göra

Du är viktig i hela samhällets arbete med att minska smittspridning. Omtanken om varandra är kanske det viktigaste redskapet vi har. Om du ger lite extra av den, har vi tillsammans förutsättningar att ta oss igenom det som väntar. Följ de rekommendationer som ges från ansvariga myndigheter. Var noga med din handhygien, respektera besöksrestriktioner och stanna hemma från jobbet när du är sjuk. Har du barn som är sjuka eller lindrigt förkylda, se till att hålla dem hemma från skola och förskola.

För dig som är frisk finns det flera sätt att bidra på:

  • Om du har en äldre person i din närhet - hör efter om det finns något du kan hjälpa till med. Kanske kan du köpa en extra kasse mat när du ändå ska till affären?
  • Har du en granne eller bekant som inte klarar det svenska språket så bra? Fråga om hen vill ha hjälp att förstå den senaste bekräftade informationen från ansvariga myndigheter.
  • Ser du uppgifter i sociala medier som du misstänker är felaktiga – ta reda på fakta och länka till korrekt information från berörd myndighet.
  • I en tid då besök och fysiska möten begränsas - fortsätt att hålla kontakten och sträck ut en hjälpande hand genom telefoner och andra kanaler.
  • Stöd ditt lokala näringsliv. Många företag har det tufft just nu.

Vi får inte låta samhället stanna av. Vi är alla viktiga för att samhället ska fungera. Låt oss hjälpas åt och ta hand om varandra.

Med vänliga hälsningar,
Kristian Vramsten, (M), kommunstyrelsens ordförande
Stefan Gustafsson, (S) vice ordförande
Mio Saba Sjösten, stadsdirektör 

Kontakt

Dela på:

Senast uppdaterad