Timvikarie i Mölndals stad

Vill du arbeta som timvikarie inom vård och omsorg, skola, förskola, fritids, grundsärskola, kost eller lokalvård? Då är du den vi söker. Nu söker vi särskilt dig som tidigare arbetat på vikarie­enheten.

Brukare och personal med surfplatta.

Lediga tjänster

 • Vård och omsorg: Se lediga annonser under lediga jobb i Mölndals stad
 • Måltid: Annons publiceras i augusti. Se annons under lediga jobb i Mölndals stad
 • Lokalvård: Annons publiceras i augusti. Se annons under lediga jobb i Mölndals stad

Vi rekryterar timvikarier:

 • Till skolan som lärare, förskollärare, barnskötare och förskoleassistent
 • Till vård och omsorg som undersköterska, stödassistent och personlig assistent
 • Till lokalvård och måltidsservice som kock, måltidsbiträde och lokalvårdare

Söker du timvikariat inom annat område kontaktar du berörd chef och verksamhet direkt.

Hur ansöker jag om att bli timvikarie?

Du ansöker digitalt via våra publicerade annonser i rekryteringsverktyget Visma Recruit. Vi ser gärna att du som söker dig till oss kan arbeta minst 3 dagar i veckan. När du skickat din ansökan får du en bekräftelse via e-post. Om du blir kallad till intervju vill vi att du har förberett och beställt ett belastningsregister:

 • ett giltigt utdrag ur belastningsregistret som du beställer från Polisen e-tjänst. Tänk på att utdraget gäller ett år.
  • Arbetar du inom vård och omsorg behöver du beställa ett belastningsregister "Kontrollera egna uppgifter". Tänk på att handläggningstid och postgång kan ta upp till två veckor så var ute i god tid.
  • Arbetar du med barn med funktionsnedsättning beställer du ett belastningsregister med samma namn.
  • Arbetar du inom skola och förskola beställer du ett belastningsregister inom skola och förskola.
 • kopior på betyg eller examensbevis

När du har fått ditt belastningsregister kan du skicka in det digitalt till oss via e-tjänst. Tänk på att alla bilagor, personnummer och typ av belastningsregister behöver vara synligt när du fotar av ditt belastningsregister för att skicka in via e-tjänsten.

Vad innebär det att arbeta som timvikarie?

Som timvikarie i Mölndals stad får du tillsammans med oss, möjlighet att skapa bästa möjliga välfärd för Mölndalsborna. Välkommen med din ansökan om att vara timvikarie och bli bokad via bemanningssystemet Time Care Pool.

Att arbeta som timvikarie innebär att du arbetar när ordinarie personal är frånvarande. Det kan vara allt från några timmar till en längre period. Du får ett omväxlande arbete på flera arbetsplatser där du kan knyta värdefulla kontakter. Även du som studerar och vill ha ett arbete vid sidan av studierna är välkommen till oss.

Som timvikarie får du tillgång till systemet Time Care Pool, där du lägger in de dagar som du kan arbeta. Därefter bokas du för arbete via SMS.

För att trivas som timvikarie tror vi att du har lätt för att ta egna initiativ och anpassa dig till nya arbetssätt och rutiner. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet för arbetsuppgifterna.

Hur du anmäler dagar du kan arbeta som timvikarie

Du ansvarar själv för att lägga dig tillgänglig för arbete i Time Care pool och uppdatera i systemet vid eventuella förändringar. Information om Time Care Pool och tidsrapportering:

Om du blir sjuk

Om du blir sjuk och inte kan arbeta ett inplanerat arbetspass ska du direkt meddela vikarieenheten. Du behöver ta bort din tillgänglighet för arbete vid sjukdom då du inte är tillgänglig för arbete.

Nytt lösenord

Om du behöver ett nytt lösenord till Time Care Pool kontaktar du vikarieenheten.

Anmälan om lönekonto för utbetalning

För att på din lön insatt på valt konto anmäler du detta till Swedbanks kontoregister efter att du har blivit anställd som timvikarie.

E-lönespecifikation

Mölndals stad använder e-lönespecifikation. Oavsett vilken bank du får din lön insatt på, får du enbart e-lönespecifikation via Swedbank, www.swedbank.se/edokument.

Du loggar in med din e-legitimation från BankID, Mobilt BankID eller från Telia. Om du får din lön insatt på konto i Swedbank/Sparbank eller Nordea så kan du välja att få e-lönespecifikation till internetbanken.

Du anmäler detta i respektive banks internetbank. Din anmälan i internetbanken bör göras före den 15:e i månaden för att e-lönespecifikationen ska börja fungera innevarande månad.

Villkor och ersättning för anställning som timvikarie

Som timvikarie är du tillfälligt anställd vid behov av arbetskraft. Du får timlön som utbetalas månaden efter du har arbetat. Du kan också få ersättning för obekväm arbetstid, övertidsersättning och jourersättning beroende på när du har arbetat och enligt avtal. Semesterersättning utbetalas i samband med timlönen.

Heltidsmått och övertid

All övertid skall vara beordrad eller godkännas i efterhand av chef. Du skall
inte arbeta mer än 165 timmar per månad, vilket motsvarar
heltidstjänstgöring.

Om du arbetar på flera arbetsplatser bevakar du själv att
du under månaden inte överskrider heltidsmåttet och att du får dina raster
samt din dygns-/veckovila. Dygnsvila kan variera mellan 9-11 timmar om varje 24-timmarsperiod och veckovila innebär 36 timmars sammanhållen ledighet under varje period om 7 dagar.

Rast

Rast om minst 30 minuter gäller om arbetspasset är 5 timmar eller längre.
På vissa arbetsplatser finns avtal om måltidsuppehåll då görs inget avdrag
för rast.

Friskvårdsersättning

Du som är anställd i Mölndals stad kan få ersättning för motion och annan friskvård, så kallat friskvårdsbidrag. För timvikarie gäller:

 • 2000 kr om den anställde har arbetat minst 10 kalendermånader under innevarande år
 • 1000 kr om den anställde har arbetat minst fem kalendermånader under innevarande år
 • 500 kr om den anställde har arbetat minst tre kalendermånader under innevarande år

Du ansöker endast en gång om året via blankett med tillhörande kvitto.

Introduktion för nya medarbetare

Viktig information till dig som är gravid

På grund av coronaviruset är det extra viktigt för oss att du som är gravid inte utsätter dig för onödiga risker. Det är viktigt att du som är gravid är extra noga med att hålla avstånd, undviker trängsel och är noga med din handhygienen.

Därför bör graviditet under vecka 22 - 36 räknas som riskgrupp (om inkubationstid inräknas bedöms risken öka vid 20:e graviditets­veckan enligt Socialstyrelsen). Om du är gravid ska du höra av dig till din chef för att tillsammans göra en riskbedömning.

Kontakt

Vikarieenheten
Nämndemansgatan 3
431 33 Mölndal
031-315 20 14
vikarieenheten@molndal.se

Besökstid
Alla besök måste tidsbokas.

Telefontid
måndag - fredag 06.30-15.00
lunchstängt         11.45-12.45

Dela på:

Senast uppdaterad