Bokbloggen
Här kan du dela med dig av dina tankar kring en bok du läst och hur den möter verksamheten. I bokbloggen har alla Mölndalspedagoger möjlighet att bidra. Det kan vara en bok du redan har, eller en bok som du önskar att redaktionen ska försöka få tag på.
-
Framgångsrik undervisning i literacy
John Hattie, Douglas Fisher och Nancy Frey har skrivit den praktiska handboken Framgångsrik undervisning i literacy. Det finns idag en uppsjö av metoder och strategier för undervisning i literacy. De flesta fungerar, men vilka av dem har starkast stöd i forskningen och vilka skapar bäst förutsättningar för att dina elever ska lyckas?
Läs mer ...
Lämna kommentarer
-
Transspråkande i teori och praktik
Dagens klassrum har en rik språklig mångfald, synlig eller osynlig, och det är en utmaning för oss pedagoger att ta tillvara på denna rika flerspråkighet. Boken Transspråkande i praktik och teori (Natur & Kultur, 2017) som vänder sig till lärare, lärarstuderande, rektorer och övrig skolledning, beskriver hur man på bästa sätt kan gynna lärandet och identitetsutvecklingen hos våra flerspråkiga elever utifrån målsättningen att skapa en likvärdig skola.
Läs mer ...
1 kommentar
-
Mötet med texten - inkluderande läsundervisning
Hur kan man arbeta med texter i klassrummet med elever på ett framgångsrikt sätt? Detta är något som Jenny Edvardsson, förstelärare på Wendesgymnasiet i Kristianstad, beskriver i sin nyutgivna bok: Mötet med texten - inkluderande läsundervisning (2016).
Läs mer ...
Lämna kommentarer
-
Utveckla barns inflytande - verktyg för förskolan
Det är namnet på boken, av Jenny Biteus och Teres Engholm, som vi på Bosgårdens pedagogiska enhet har läst. Den handlar om hur man med inspirerande material, anpassad lärmiljö och genom att vara en medvetet närvarande pedagog kan arbeta för att förstå och främja barns inflytande i förskolan. Boken innehåller både aktuell forskning, erfarenheter, praktiska verktyg och diskussionsfrågor.
Läs mer ...
Lämna kommentarer

Bokbloggen
Mölndalspedagoger läser och inspirerar varandra.
Blogginlägg
-
De yngsta barnen och undervisningen
-
Pojken med extra allt
-
Kooperativt lärande i förskolan och skolans första år
-
Rum för lärande - för att bli sitt bästa jag
-
Att vara speciallärare
-
Skrivdidaktik i alla ämnen
-
Alla kan skapa
-
Barnets rättigheter i förskolan
-
Specialpedagogik och funktionsvariationer
-
Elever som utmanar oss