Rörelsesatsning i Lindome

Nu är det full fart i Lindomes skogar. Valås och Kyrkängens förskolor har tillsammans med Valåsskolan en gemensam rörelsevecka.

Veckan inleddes med en föreningsdag på Valåsskolan där även förskolebarnen deltog. På plats fanns flera aktörer från olika idrottsföreningar för att visa upp sig och låta barnen prova på olika idrottsformer under dagen.

Under veckan hade de också ett hinderbanelopp vid Isaks Mosse där de äldsta barnen från förskolorna deltog tillsammans med skolbarnen. Den här veckan blir en del i att samarbeta mellan förskola och skola kring rörelse berättar rektor Eva Rolander.
- Hela den här veckan inspirerad av rörelseglädje kan man säga.

Make a move är en långsiktig satsning, för att skapa ett mer rörelserikt samhälle, som leds av RF-SISU Västra Götaland med stöd av Västra Götalandsregionen. Mölndals stad är pilotkommun i Make a move med flera olika aktörer och skolor involverade. Det finns också planer på att bygga in mer rörelse i det offentliga rummet och att satsa på rörelse för seniorer. Valås och Kyrkängens förskolor i Lindome är pilotförskolor tillsammans med Gärdesängens förskola.

Det här är första året i rörelseprojektet för Valås och Kyrkängens förskolor och nu under våren så har skolan och förskolan hittat varandra för att samarbeta, berättar Eva Rolander.
-Vi försöker skapa traditioner att bygga vidare på här i Lindome, både mellan förskolor och skolor. Det är verkligen glädjefyllt.

Anders Eriksson och Marie Eriksson

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Dela på:

  Senast uppdaterad

  Missa inget, prenumerera på våra artiklar

  Hantera prenumeration

  Äldre artiklar