Vem är Fredrik Hellsten?

Skolförvaltningen i Mölndal har fått en ny förvaltningschef. Fredrik kommer närmast från Svenljunga kommun där han varit förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i tre år.

”Jag har ett mycket gott första intryck av Mölndal. Jag tilltalas av den positiva medborgarsyn staden har, och att den så tydligt är förankrad i både vision och styrdokument och även genomsyrar de politiska ambitionerna. Dessutom är Mölndal en spännande kommun med konstant tillväxt. Tillgängligheten med närhet till natur, kultur och storstad ger många möjligheter, som jag tycker att Mölndal tar tillvara på ett bra sätt. Det känns väldigt roligt att snart få vara en del av detta.”

Med en klassisk skolbakgrund är Fredrik väl insatt i skolfrågor. Han har arbetat som musiklärare, skolledare och rektor både i offentliga och privata skolor bland annat på Kunskapsgymnasiet i Göteborg.

Fredrik Hellsten är uppvuxen och bor i Borås men har alltid haft en dragning till kusten.

”Förr seglade jag mycket och hoppas att kunna ta upp det igen, men just nu är det mest motorcykel som gäller. Planen är att så småningom flytta mot Göteborgshållet, att ha ett jobb i Mölndal är absolut ett steg i rätt riktning.”

Musik är ett annat stort intresse. I ett tolvmannaband med rötter i funk och disco spelar Fredrik elgitarr. Spelningarna är mest på privata tillställningar men ett och annat offentligt framträdande blir det också. Tennis, skidor och träning får sin tid liksom familjen, även om två av tre barn är utflugna.

”Jag gillar fotboll, vilket lag bör jag kanske inte avslöja – men jag kan säga så mycket att det ligger före Blåvitt i tabellen - för övrigt är det kanske inte så svårt att gissa vad en boråsare håller på.”

Sonja Skäär
Kommunikatör stadsledningsförvaltningen

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Kommentarer

   Du måste vara inloggad för att få kommentera

   Stängd för fler kommentarer

   300

   Dela på:

   Senast uppdaterad

   Missa inget, prenumerera på våra artiklar

   Hantera prenumeration

   Äldre artiklar